• info[at]asiathemes[dot]com
  • (2)245 23 68

подаръци

подаръци

подаръци

Удовлетворението да даваш подаръци

подаръците несъмнено са изненади, на които всеки близък и приятел се радва. Независимо дали са за повод или не, подаръците ни карат да се чувстваме обичани, както и да кажем на друг човек, че го обичаме.

Подаръците в 21 век

Даряването на подаръци в наши дни е част от деня, културата и разбирането ни. От научна и историческа гледна точка имаме възможността да твърдим, че даването на подаръци е създадено като традиция в много националности и етноси. Схващането, че поднасянето на дарове и подаръци е съществувало като традиция още от антични времена и между различни култури, племена, възприятия и градове означава, че самата постъпка е много по-фундаментално за за всеки човек.

Кога си раздаваме най-много подаръци

Коледа. Едва ли има някой от нас, който не обича Коледа. Чакаме декември с хубава нагласа и категорично се сещаме за купуване и получаване на подаръци. Без значение дали Дядо Коледа носи вашите подаръци или сами подбирате най-добрия подарък за себе си, Коледа без съмнение е поводът, когато сме подготвени да изразходим най-много пари за подаръци.

Най-неизвестният подарък в историята

След около век обграждане от елините на Троя, те създали огромен кон от дърво, които разположили пред вратите на града. Армията отменила блокадата и си заминала. Само на пръв поглед. Но това няма значение за историята. По времето на троянците, обичаите гласели, че победената войска предава коня си. Това донякъде е оправдание за троянците, които са си помислили, че това е подарък за оттеглянето на гърците от войната. Останалото е история.

подаръци 1 Най-добрите
подаръци

Обичаят да подаряваме подаръци

Разменянето на подаръци се предполага е една от най-старите човешки дейности, която е преди зараждането на човешките общности и датира още от развитието на човека като индивид. Дори по време на примитивната, каменна ера, обичаят на даряване на подаръци е добре познат и и е употребявано като удобен случай да се каже на друг човек „Обичам те“.

Подаръкът, за който е дадена най-голяма сума

Този въпрос е лесен и едва ли има човек, който не може да отговори – подаръкът, за който са похарчени най-много пари е Тадж Махал. Построен близо до индийския град Агра, паметникът е изграден от моголския император Шах Джахан в памет на обичаната му жена Мумтаз Махал. Строежът на пантеона отнема 21 години за да се построи и там се намира гробът на жена му. Мавзолеят е направен от бял мрамор, като за времето си е възлизал на стойност 32 милиона рупии. Към 2017 год., сумата е възлизала на около 52,8 млрд. рупии или 827 млн. долара. В нашето съвремие този подарък на императора за жена му е записан като историческо наследство на ЮНЕСКО.

подаръци 2 Най-добрите
подаръци

Защо е съществено да подаряваме подаръци?

Изграждането на връзки с индивидите , които ни заобикалят, ни дава чувство за цел, както и удоволствие. Това е усещане, което пречиства душата и показва на преден план най-доброто у всеки. Според старата поговорка „по-хубаво е да даваш, от колкото да получаваш“.

Психология зад избирането на подаръци

Сега даряването на подаръци се е превърнало в традиция във всички общности по света, по разнообразни празници – честване на рождени дни, годишнини, за берекет, най-мили пожелания, за здраве, да кажем „Обичам те“ или просто да изразим без думи „благодаря“. подаръци се избират на всеки човек на света – семейството ви, добри приятели, колеги, дори на съседното семейство. В психологията, която се крие зад подаряването на подаръци, не трябва да се изпуска едно важно нещо – изненадите ни разрешават да се сближим на емоционално ниво с други хора. Човекът, който избира подаръка, показва намеренията си с вярата, че ще сподели щастието с човека, който ще получи дара. Човекът, за който е предназначен дара разбира не само материалното измерение, но и усещанията към предмета и човека. С тяхна помощ се заражда емоционалната връзка между хората.

подаръци 3 Най-добрите
подаръци

Еволюцията на даряването на подаръци

Сега даването на подаръци се доближава до отдел от науката. Вече съществуват богато разнообразие от методи и прийоми, които да подпомогнат всички, които не са избрали какво да ни подарят за рождения ден или сватбата.

Даряването на подаръци ни кара ни да се чувстваме добре

Казано с най-прости думи, купуването на подаръци ще накара всеки човек да бъде щастлив със себе си. По тази причина, избирайте подаръци за да се чувствате щастливи! Освен идеите ни за подаръци, обърнете внимание и на: детски играчки, подаръци за деца, подарък за него, подарък за нея, ортопедични раници, чанти за през рамо, книги и тетрадки с широки редове.

подаръци 4 Най-добрите
подаръци
подаръци 5 Най-добрите
подаръци
подаръци 6 Най-добрите
подаръци
подаръци 7 Най-добрите
подаръци
подаръци 8 Най-добрите
подаръци
подаръци 9 Най-добрите
подаръци

Удовлетворението да даваш подаръци
Подаръците в 21 век
Кога си раздаваме най-много подаръци
Най-неизвестният подарък в историята
Обичаят да подаряваме подаръци
Подаръкът, за който е дадена най-голяма сума
Защо е съществено да подаряваме подаръци?
Психология зад избирането на подаръци
Еволюцията на даряването на подаръци
Даряването на подаръци ни кара ни да се чувстваме добре